Meteen naar de inhoud

Heilige huisjes

  • door

Afgelopen weekend zat ik in het ‘heilig huisje’ van @hetkleineparadijs in Easterein. Met een collega coach dacht ik na over een programma voor krachtige vrouwen (en ook mannen) die meer in contact willen komen met hun intuïtieve kant. Vanuit een verlangen naar meer balans en naar meer ruimte voor het authentieke en creatieve deel van jezelf.

Deze tijd waarin we leven nodigt daartoe extra uit. Waar alles voor een groot deel lijkt te draaien om krachtig zijn, kan waarnemen vanuit je gevoel en je intuïtie je leven (of misschien wel de maatschappij) meer in balans brengen.

Herken jij het verlangen om meer ruimte te maken voor jezelf? Dat je graag een authentieker en creatiever leven wilt leven? En meer je hart wilt gaan volgen? En zie jij met thuiswerken (en mogelijk met kinderen thuis) de tijd voor jezelf verdwijnen als sneeuw voor de zon. Snak je naar meer balans?

Wat houdt jou tegen? Welke heilige huisjes staan in de weg? Wat is zo normaal geworden voor je dat je het niet meer ter discussie stelt? De oplossing is vaak dichterbij dan je denkt.

Bepaalde gewenningen die je van jongs af aan hebt meegekregen kunnen je in de weg staan. Misschien heb je geleerd om:
❗ je eigen gevoel over te slaan
❗de lieve vrede te bewaren
❗je mening vaak voor jezelf te houden om de ander zich prettig te laten voelen
❗ vaak eerst voor de ander te zorgen
❗vooral niet te ‘klagen’ en gewoon door te gaan

Deze overtuigingen zijn niet per sé slecht, ze kunnen je heel ver brengen. Maar ze kunnen ook verlangens in de weg staan. Dus wil je nu echt tijd en ruimte aan jezelf geven? Welke heilige huisjes zou jij willen afbreken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *