Meteen naar de inhoud

Vanuit niets doen creëren?

  • door

Doe jij wel eens helemaal niets? Hoe bevalt dat? Word je dan onrustig of geef je je er gemakkelijk aan over? Geeft het je nieuwe inzichten?
💫
Wist je dat even helemaal niets doen je juist dichterbij kan brengen bij dat wat jij echt wilt? Het druk zijn staat ons misschien wel in de weg van datgene we echt willen manifesteren. Vanuit ontspanning kun je uiteindelijk effectiever en creatiever zijn. Dit idee wordt ondersteund door de creatiespiraal van Martinus Knoope.
💫
De creatiespiraal beschrijft 12 stappen in het creatieproces; wensen, verbeelden, geloven, uiten, netwerken, plannen, beslissen, handelen, volharden, ontvangen, waarderen, ontspannen.
💫
De spiraal gaat ervanuit dat alle stappen noodzakelijk zijn om succesvol te kunnen creëren. Waar in het Westen meestal de nadruk ligt op plannen, beslissen en handelen, omvat de creatiespiraal alle fases. En alle fases zijn even belangrijk! Als je niet voldoende aandacht besteedt aan wensen en verbeelden dan kan het zijn dat je later vastloopt als je gaat beslissen en handelen. Alle stappen staan in verbinding met elkaar.
💫
Sinds dit op mijn pad kwam, vind ik veel meer acceptatie in het creatieproces voor mijn praktijk en workshops. Ik sta uitgebreid stil bij het wensen en verbeelden en probeer bewuster te waarderen en te ontspannen. En vanuit ontspannen toestand ontstaan weer nieuwe verlangens die kunnen worden omgezet in wensen. De cirkel begint opnieuw.
💫
Dus lang leve het niets doen! Welk verlangen zou jij willen manifesteren? Ontspan en geef je geest de ruimte om te mijmeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *