Meteen naar de inhoud

Me before you

  • door
aukje paulusma praktijk voor persoonlijke groei

Onlangs keek ik de film ‘Me before you´ en was tot tranen toe geroerd. Zoals zo vaak, zit er achter dit intense verhaal een belangrijke boodschap.

(! spoileralert!) de film gaat over een man in een rolstoel en een vrouw die hem begeleidt die verliefd op elkaar worden. Uiteindelijk kiest de man toch, zoals de titel al verklapt, in eerste plaats voor zichzelf en niet voor de relatie samen.

Ik was zo onder de indruk van dit verhaal en dacht; dit is precies wat nou zo’n enorme uitdaging is in deze tijd. Echt kiezen voor dat wat belangrijk is voor jou, ook al verlies je daarmee iets belangrijks zoals de liefde van je leven.

Soms wordt dat wel als egoistisch bestempeld; hoe kun je nou alleen maar aan jezelf denken? Niets is alleen maar zwart of wit. Ook in de film blijkt dat hij wel degelijk aan haar heeft gedacht, ook al krijgt dat een andere vorm dan zij wenst.

In de eerste plaats kiest hij voor zichzelf. En ik ben van mening dat die relatie met jezelf altijd voorop mag staan in al je beslissingen. Alleen jij voelt en weet wat het beste is voor jezelf. Want hoe kun je van een ander houden, als je niet eerst jezelf liefhebt?

Ben jij tevreden met je eigen gezelschap? Spreek jij jouw waarheid? Wat maakt jou gezond? Wat draagt bij aan jouw levensgeluk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *